Evde Eşyalarınızı Çocuklar İçin Güvenli Hale Getirmek

Ev eşyalarınızın çocuklarınız için oluşturabileceği tehlikelerin farkında mısınız? Evinizi daha güvenli hale getirecek bazı fikirler.

Genellikle zehirli kimyasallar içeren malzemeleri ve evin tehlikeli bölgeleri olan havuz ve garajı çocuklardan uzak tutmaya çalışırken fazla dikkat etmediğimiz ev eşyaları daha büyük tehlike yaratabilir. Kitaplıklar, dolap çekmeceleri, televizyon ve televizyon dolabı/sehpası çocuklar için büyük tehlikeler yaratmakta ve çocukların üstüne düşerek her yıl yaralanma ve ölümle sonuçlanan kazalara yol açabilmektedir.

Çocuklar genellikle eşyaları bir oyuncak veya hedeflerine ulaşmak için geçmeleri gereken bir engel veya yardımcı bir araç olarak görürler. Kitaplıklarınız onlar için büyük merdiven gibidir, hele de üst raflarda bir oyuncaklarını görürlerse.

Çocuklarınızın güvenliğini sağlamak için;

  • Altı geniş ve dengeli eşyalar seçin
  • Eşyalarınızın özellikle uzun ve/veya halı üzerinde olanların dengesini kontrol edin, çekmeceli eşyaların en alt 2 çekmecesini çekerek üzerlerine basın ve dolabın devrilip devrilmediğini kontrol edin. Çocuklar genellikle çekmeceleri basamak olarak kullanırlar.
  • Kitaplıkları ve dolapları duvara monte ederek sabitleyin
  • Daha ağır objeleri alt çekmecelere ve kitaplıkların alt raflarına koyun
  • Çocuklarınızın dikkatini çekip almak isteyecekleri eşyaları üst raflara koymayın
  • Mutfak çekmecelerinden kesici delici objeleri kaldırın,
  • Televizyonunuzu dolabına veya duvara monte edin, monte edilemeyen televizyonları duvara kayış veya ip ile sabitleyebilirsiniz,
  • Televizyonunuzun ağırlığını rahatlıkla taşıyabilecek dengeli televizyon dolabı edinin ve televizyonu dolabın en arkasına doğru koyun, bu sayede ağırlık ve denge merkezini geriye doğru almış olursunuz.
  • Televizyon dolabını ve/veya sehpasını duvara monte edin.
  • Uzaktan kumandalar çocukların ilgisini çekeceğinden ve çocukları onları almak isteyeceklerinden dolabın üstüne koymayın, bu sayede çocukların dolaba tırmanmasını önlemiş olursunuz.

Unutmayın, bunlar sadece sizin evinizde uygulayabileceğiniz birkaç fikirden ibaret değildir, gittiğiniz ve ziyaret ettiğiniz yerlerde de bu fikirler aklınızda olsun ve gerekli kontrollerinizi yapın, çocuğunuzun genellikle gittiği başka evler varsa ev sahipleri ile bu fikirleri paylaşın.

Daha detaylı bilgi almak için size en yakın çocuk güvenlik malzemeleri tedarikçileri ile görüşebilirsiniz.

___

photo created by bearfotos - www.freepik.com

Web Tasarım Düzenleme