Hamilelik Sırasında Şarkı Söyleyin, Konuşun ve Dans Edin

dans

Hamilelik sırasında bebeğinize şarkı söylemeniz ve onunla konuşmanız bebeğinizin beynindeki duyma ve dil gelişimi ile ilgili önemli merkezlerin büyümesine yardımcı olur. Bunlara bir de dans eklerseniz serebellum gelişimine de yardımcı olursunuz!

Harvard Üniversitesinin yaptığı bir araştırmada; prematüre doğumlarda normal yoğun bakım ortamı sesleri dinleyen bebeklerle karşılaştırıldığında, annelerinin konuşmasını, şarkı söylemesini ve kalp atışlarını dinleyen bebeklerin beyinlerindeki işitsel kortekslerinin daha hızlı büyüme gösterdiği gözlenmiştir.

İşitsel korteks, duyduğunuz seslerin yorumlanmasından sorumlu olan beyin bölümüdür ve bu sayede dil merkezi tepki vermek için hangi sesleri kullanacağınızı belirler.

Doğmamış bebekler anne karnında 24. haftadan itibaren duymaya başlarlar. İşitme, doğumda en iyi gelişmiş olan duyudur, fakat önemli nöron bağlantılarının çocuklukta doğru oluşmaya devam etmesi gerekir, özellikle yaşamın ilk yıllarında.

Yine, bu araştırma gösteriyor ki, hamileyken bebeğinizle konuşup ona şarkı söylerseniz beyin gelişimi için çok faydalı birşey yapmış olursunuz.

KindyROO olarak bizim önerimiz, hamilelik süresince bu denkleme hareketin de eklenmesi yönünde. Bebeğinize şarkı söylerken hem de dans ederseniz, sadece duyma ve dil gelişiminden sorumlu işitsel kotreksi uyarmakla kalmıyor, aynı zamanda beynin denge ve motor gelişiminden sorumlu bölümü olan serebellumu da geliştirmiş oluyorsunuz. Duyma, konuşma, denge ve motor beceri gelişimi beyindeki lokasyonları ve fonksiyonları dolayısıyla birbirleriyle yakından ilişkili alanlardır.

O zaman ne duruyorsunuz! Hamile olduğunuzu öğrendiğiniz andan itibaren şarkı söyleyin, dans edin ve bebeğinizle konuşun. Bunları yapmanız hem bebeğinize hem de size çok iyi gelecek!

Doğumdan sonra da bebeğinize şarkı söylemenizi, onunla konuşmanızı ve dans etmenizi öneriyoruz. Bu tip olumlu aktivitelerin bebeğinizin beyin gelişimi üzerinde derin ve olumlu etkileri olacaktır.

Araştırmaya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. National Academy of Sciences kayıtlarından alınmıştır.

http://www.pnas.org/content/early/2015/02/17/1414924112

___

Web Tasarım Düzenleme