Erken çocukluk dönemi ile ilgili birçok konuda bilgi sahibi olmak için yazılarımızı okuyabilirsiniz.

Gelişim Aksaklıklarını Zamanında Fark Edin

İdeal gelişim için ana nörolojik temellere sahip olan çocuklarda “Zor Anlaşılan Farklılık (ZAF)lar” görülmez. ZAF’lar küçük gelişimsel aksaklıklardır ve tıbbi müdahale veya gelişimsel değerlendirme gerektirecek boyutlarda olmayabilirler, fakat çocuğun okul çağı geldiğinde davranış ve öğrenme zorluklarına yol açabilirler.

Devamını oku

Çocuk Gelişimi İçin En Önemli Dönem: 0-1 Yaş

Bilimsel araştırmalara göre, çocuğun beyni en hızlı şekilde hayatının ilk yıllarında gelişmektedir. Son dönemde, bebeklerde duyusal uyarılmanın önemi, uyarılma eksikliğinin gelişimi engelleyebileceği, çocuğun zihinsel, fiziksel ve duygusal gelişiminin bebeklikten desteklenmeye başlanması gerektiği hakkında birçok araştırma sonucu ortaya konmuştur.

Devamını oku

Beyin Gelişimi: Gebelikten 3 Yaşa Kadar

Yıllar süren araştırmalar gösteriyor ki bir çocuğun ilk yıllarının ömür boyu sürecek etkileri olabiliyor. Hayatın ilk dönemlerinde yüksek stres ve kötü yetiştirme gibi etkenler sağlıklı bir beyin gelişimini engelliyor. Bu etkiler özellikle beynin hafıza, öğrenme, sosyal ve duygusal uyum gibi alanlarında daha çok gözlemlenebiliyor.

Devamını oku

2 – 3 Yaş Dönemi: Harika mı Berbat mı?

Çocuğunuzun 2-3 yaş dönemini en iyi şekilde değerlendirebilmeniz için KindyROO ailesi her zaman yanınızda! KindyROO’ya gelerek hem bu yaşın tüm gelişimlerinin eksiksiz tamamlanmasını sağlayın, hem de ebeveyn-çocuk arasındaki “güvenli bağlanma”yı pekiştirin. Ve tüm bunları yaparken çocuğunuz 2 yaşın zorluklarıyla kolaylıkla baş ederken, hem sizinle, hem de diğer yaşıtlarıyla çok eğlensin!

Devamını oku

1-3 Yaş Arası Çocuğunuzun Gelişim Aşamaları

KindyROO, çocuğunuzun potansiyelinin en üst seviyeye gelmesinde size destek olan, bunu yaparken de çok eğlendiren ve ebeveyn-çocuk bağını güçlendiren bir gelişim programıdır. Programımızın içeriğinde ciddi bir alt yapı yatar ve bir çocuğun ilgili yaşlarda geçmesi gereken tüm gelişim aşamalarının tamamlandığına emin olunur.

Devamını oku

Daha Akıllı ve Mutlu Bir Bebek Nasıl Yetiştirilir?

Bir bebeğin beyni, hayatın ilk 12 ayında en hızlı büyüme dönemini geçirir ve bu süreç öğrenmeye hazırlık için kritiktir. Hayatın ilk yılı, sonraki tüm gelişim sürecini etkiler. Bir bebeğe verilecek doğru uyaranlar, onun davranışının ne kadar düzgün olacağını ve okul çağına geldiğinde okuma ve öğrenme konusunda ne kadar iyi olacağını belirler. Ek olarak, güven, koordinasyon, iletişim ve sosyal beceriler konusunda da onu geliştirir.

Devamını oku

Tuvalet Eğitimi – Ne Zaman, Neden, Nasıl

“Anneee, kakam geldi!” Birçok anne-baba bu sözleri duyduğunda çok mutlu olur. Bazı çocuklar ve ebeveynler için tuvalet eğitimi çok zahmetsiz geçerken, bazıları ise birtakım zorluklar yaşarlar. Çocuk tuvalet eğitimine hazır ise, tüm azim ve sabrı toparlayın, çünkü birkaç ay bunun üzerinde çalışmaya hazır olmanız gerek! Aşağıda anlatacaklarımız size bu konuda yardımcı olabilir.

Devamını oku
Web Tasarım Düzenleme