
Genel Müdürü
Herkese merhaba, KindyROO’ya hoş geldiniz!
İsmim Dr. Jane Williams. Araştırmacı, Nörogelişim Eğitim Uzmanı, James Cook Üniversitesi Kıdemli Okutmanı ve KindyROO Araştırma ve Eğitim’den Sorumlu Genel Müdürü’yüm. Bunlardan da öncelikli olarak; üç çocuk, iki torun sahibiyim.
Erken çocukluk dönemi üzerine kırk yılı aşkın süredir araştırmalar yapıyor ve bu alanda aktif olarak çalışıyorum. Şimdi de dünyayı dolaşarak, bireylerin öğrenme başarısı, fiziksel becerisi, sosyal yetenekleri ve duygusal dengesi için erken çocukluk döneminin önemi hakkında ebeveynlerin bilinçlenmesine yardımcı olmaya çalışıyorum.
KindyROO programı, çocuklarının başarıya ulaşmasını, mutlu olmasını, uzun vadeli hedeflerine ulaşabilmesini sağlamak isteyen ebeveynlere yardımcı olan çok özel ve emsalsiz bir program. Tüm bu faydalarının yanı sıra, müthiş eğlenceli bir aktivite!
KindyROO programı, erken çocukluk dönemindeki hareket deneyimlerinin beyin gelişimi ve öğrenme başarısı üzerindeki direkt etkisini kanıtlayan araştırmaların artmasına istinaden, 1980’lerin başında bugünkü formatı ile geliştirilmeye başlandı.
Çocukların öğrenim hayatlarının ne kadar iyi olacağı, sosyal ve duygusal beceri seviyeleri ve fiziksel gelişimleri, yaşamlarının ilk 5 yılında beyinlerinin nasıl kurulduğu ile direkt ilişkili.
Artık bu yaşamsal önem taşıyan dönemi şansa bırakmanıza gerek yok, çünkü biz KindyROO’da büyüyen bir çocuğa neler vermemiz gerektiğini tam olarak biliyoruz! Artık KindyROO’nun Türkiye’deki aileler ile buluşabiliyor olması da çok heyecan verici. Sizlere ve çocuklarınıza en iyi dileklerimi sunuyor ve onlara çok parlak bir gelecek diliyorum!
Sevgilerimle,
Dr. Jane Williams
Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü
Toddler Kindy GymbaROO & KindyROO, Avustralya
Kıdemli Okutman
James Cook Üniversitesi, Townsville, Queensland, Avustralya
Nitelikler
Ph D., BMgt, Cert. Tertiary Teaching, R.N. (Paeds).
- 2007 iLS Ses Terapisi Uygulama Eğitimi
- 2003-2006 James Cook Üniversitesi (JCU) PhD
- 2002 JCU Yüksek Öğretmenlik Mezuniyet Sertifikası
- 2000 JCU İşletme Bölümü (BA) (GPA 6.89)
- 1994 INPP Sertifikalı Pratisyen Eğitimi, Chester, UK.
- 1979 Pediatrik Hemşire (Royal Children’s Hastanesi, Melbourne)
Üyelikler
2015-2017: Johnson & Johnson Bebek Bakım Bölümü Danışma Kurulu
Davetli Kurul Üyesi. Bu kurul, bebeklerin duyusal gelişimlerini ve uzun vadede sağlıklı büyümelerini sağlamak için en iyi uygulamaların belirlenmesi ve uygulanması için kurulmuştur.
2015: Research Review Educational Series
Davetli Eleştirmen. Research Review dergisi Avustralya-Asyalı bir medikal basım şirketi tarafından yayımlanmaktadır. Bu yayınların amacı belli bir konuda yapılmış ve yayımlanmış araştırmaları inceleyerek, bağımsız bir uzman tarafından eklenen yorumlar ile birlikte kısa ve okunabilir bir formata getirmektir.
Süregelen Araştırmalar
- “Potansiyeli Açma”: İlkokullar için duyusal-motor-algı odaklı hareket programı
- KindyROO Doğum Öncesi Bebek Programının anneler ve bebekler üzerindeki uzun vadeli etkisi (2015 – 2019)
- Hamilelik döneminde annenin stres seviyesinin çocukların gelişimi üzerine olan etkisi. James Cook Üniversitesi Tıp Fakültesi ile bir PhD araştırma projesi. KindyROO Doğum Öncesi Bebek Programı da müdahale öğesi olarak kullanılacak.
Davetli Konuşmacı Olduğum Organizasyonlar
Bebekler, okul öncesi çocuklar ve okul dönemi çocukları ile çalışan, Avustralya, ABD, İngiltere, İrlanda, İskoçya, Türkiye gibi birçok ülkedeki birçok kuruluş tarafından konuşmacı olarak davet edildim. 2011 yılında, erken çocukluk dönemi uzmanı, araştırmacı yazar Prof. Frances Page Glascoe (Vanderbilt Üniversitesi, ABD) ile Çin’de 4 haftalık bir konferans turnesine davet edilerek katıldım. 8 büyük şehirde gerçekleşen bu konferanslara binlerce ebeveyn ve profesyonel katıldı. Bulgaristan’da da birçok konferansa katıldım. Bunların yanı sıra konuşmacı olarak katıldığım diğer konferanslar:
Mayıs 2016
Institute of Neurophysiological Psychology (INPP) Konferansı, Verona İtalya. Davetli Ana Konuşmacı. “Hareket: Öğrenme Başarısı için Bebeklerin Beyin Bağlantılarının Kurulumu”.
Aralık 2015
Russian State Social University for the Humanities (RSSU), Milli Eğitim Bakanlığı Konferansı. Davetli Konuşmacı. “Vücut Olmadan Zihin Olmaz”.
Ekim 2015
Pharmacy Assistants Guild Bienal Konferansı, Avustralya. Davetli Ana Konuşmacı. “Bebek Gelişimi – Duyuların Bilimi”.
Eylül 2015
Nöro-gelişimsel Terapistleri Meslekî Birliği, İrlanda. Yıllık Mesleki Gelişim Günleri. Davetli Konuşmacı ve Workshop Yöneticisi. “Erken Motor Gelişimi Öğrenmeyi Ne Kadar Erkenden Etkiler. Tüm Oyunlar Aynı Değildir”.
Eylül 2015
Ebeveyn Bilgilendirme Gecesi, Plovdiv, Bulgaristan. Misafir Konuşmacı. “Bebek Gelişimini Optimize Etmek: En Son Bilimsel Araştırmalar”.
Eylül 2015
Kızıl Haç Bulgaristan. Erken Çocukluk Gelişimi Workshop’u, Sofya. Davetli Ana Konuşmacı. “Bebek Gelişimini Optimize Etmek: En Son Bilimsel Araştırmalar”.
Mayıs 2015
Singapur Osteopati Merkezi. Davetli Konuşmacı. “Erken Motor Gelişimi Öğrenmeyi Nasıl Etkiler”.
Nisan 2015
Anne, Çocuk ve Aile Sağlığı Hemşireler Birliği Konferansı, Avustralya. Davetli Workshop Sunucusu. “Aktif Oyun: Sosyal, Duygusal ve Zihinsel Sağlık için Nörolojik Temelleri Oluşturmak”.
Kasım 2014
Çin Gelecek Nesiller Komitesi Uluslararası Ebeveyn-Çocuk Forumu: Ebeveyn-Çocuk Kültürü ve İnsan Gelişimi, Singapur. Davetli Ana Konuşmacı. “Doğal Yollarla Çoklu Zeka Gelişimi”.
Haziran 2014
Anne, Çocuk ve Aile Sağlığı Hemşireler Birliği Konferansı, Avustralya. Davetli Konuşmacı. “Hareket Opsiyonel Değildir: Öğrenme Becerisi Gelişimi için Hareket Neden Önemlidir ve Nasıl Bir Rol Oynar”.
Nisan 2014
St Kilda Çocuk Servisi, Avustralya. Kreş Öğretmenleri için Workshop. “Bebek Beyni: Ne, Nasıl, Neden” ve “Aktif Öğrenenler: Okul Öncesi Çocuklar”
Ekim 2013
Anne, Çocuk ve Aile Sağlığı Hemşireler Birliği Konferansı, Avustralya. Davetli Konuşmacı. “Erken Motor Gelişimi İleriki Öğrenme Becerilerini Nasıl Etkiler”.
Ekim 2013
Caroline Chisolm İlkokulu. ‘Potansiyeli Açma’ Hareket Programı Uygulama Eğitimi, Avustralya. “Refleks-Duyusal Motor Entegrasyonu ve Okul Çağındaki Çocukların Düşünme ve Öğrenmelerine Etkisi”
Mayıs 2013
Kanbera Konferans Turu, Avustralya. Davetli Konuşmacı. “Tüm Oyunlar Aynı Değildir: İlk Yıllarda Neler Yaptığınız Neden Önemlidir”
Ekim 2012
Avustralya Emzirme Birliği Yıllık Konferansı, Avustralya. Davetli Konuşmacı. Sunumlar: “Çocuklarda Beyin Gelişimi – Ebeveynlerin Bilmesi Gerekenler”, “Ebeveynler Olarak Çocuklarınızı Nasıl Destekleyebilirsiniz” Workshop: “Erken Çocukluk Dönemi Gelişimi: Bebekler İçin Aktivite Fikirleri”.
Eylül 2012
Halk Semineri, Avustralya. Davetli Konuşmacı. “Tüm Oyunlar Aynı Değildir”.
Eylül 2012
Perth Seminerleri. Davetli Konuşmacı. “Erken Beyin Gelişiminin Ne Zaman ve Nasıl Öğrendiğimize Etkileri”
Ocak 2012
St George Hıristiyan Okulu, Avustralya. Öğretmen Eğitimi/Workshop: “Potansiyeli Açma Programı: Okul Çağındaki Çocuklar İçin Duyusal-Motor-Algısal Program”. Ebeveyn Sunumu: “Potansiyeli Açma Hareket Programı Çocuğunuzun Öğrenmesine Nasıl Yardımcı Olacak?”
Şubat 2012
Bega Valley Çocuk Sağlığı Programı, Avustralya. Davetli Konuşmacı ve Workshop Sunucusu. Profesyonellere ve ebeveynlere 6 adet sunum.
Aralık 2011
Mareeba Hastanesi Anne-Bebek Servisi, Avustralya. Davetli Konuşmacı. “Tüm Oyunlar Aynı Değildir”.
Kasım 2011
St George Hıristiyan Okulu, Avustralya. Öğretmen Eğitimi / Workshop: “Duyusal Entegrasyon: Nedir ve Öğrenmeyi Nasıl Etkiler”.
Haziran 2011
Çin Konferans Serisi, 1 aylık öğretmen eğitimi ve konferansı. Davetli Eğitmen ve Konuşmacı. Sunumlardan bazıları: “Erken Gelişim Sonraki Öğrenmeyi Nasıl Etkiler; Hareket Öğrenme için Neden Önemlidir, Tüm Oyunlar Aynı Değildir”.
Ağustos 2010
‘A Child Song’ Eğitim Günü, ABD. Davetli Konuşmacı.
Mayıs 2010
Batı Avustralya Seminerleri. Davetli Konuşmacı. “Tüm Oyunlar Aynı Değildir”.
Nisan 2010
Yeni Zelanda Seminerleri. Davetli Konuşmacı. “Tüm Oyunlar Aynı Değildir”.
Mart 2010
Cairns Avustralya Semineri. Davetli Konuşmacı. “Tüm Oyunlar Aynı Değildir”.
Ekim 2009
Canberra GymbaROO Merkezi Ebeveyn Konferansı. Davetli Konuşmacı. “Erken Gelişim Sonraki Öğrenmeyi Nasıl Etkiler”.
Ağu.-Eyl. 2009
Avustralya Seminerleri: Mareeba, Brisbane, Maitland, Newcastle, Sydney, Gosford, Bathurst, Canberra & Geelong. Davetli Konuşmacı. “Tüm Oyunlar Aynı Değildir”.
Ağustos 2009
Townsville General Practice Association. Davetli Konuşmacı. “4 yaş çocuğunun gelişimini değerlendirme: Çocuk Gelişimi Kontrolü ve Uygulanması”.
Nisan 2009
İstanbul, Türkiye. Davetli Seminer Konuşmacısı. “Erken Beyin Gelişimi Neyi, Nasıl ve Ne Zaman Öğreneceğimizi Nasıl Etklier: Duyusal-Motor Deneyimlerin Önemi.”
Ocak 2009
St Georges Hıristiyan İlkokulu, Avustralya. Öğretmen Eğitimi için Davetli Eğitmen. “Duyusal Entegrasyon ve Öğrenme ile olan İlişkisi”.
Eylül 2008
Maitland & Newcastle Sağlık Profesyonelleri Seminerleri, Avustralya. Seminer Sunucusu. “Erken Beyin Gelişimi Neyi, Nasıl ve Ne Zaman Öğreneceğimizi Nasıl Etklier: Duyusal-Motor Deneyimlerin Önemi.”
Ağustos 2008
Townsville General Practice Association. Davetli konuşmacı. “4 yaş çocuğunun gelişimini değerlendirme: Çocuk Gelişimi Kontrolü ve Uygulanması”.
Nisan 2006
Molde Üniversitesi Hemşirelik Okulu, Norveç. Davetli Konuşmacı. “Annelerden Öğreniyoruz: Hafif Gelişimsel Problemlerin Erken Tesbiti için Uygulamalar.”
Konferans Sunumları
Nisan 2015
Anne, Çocuk ve Aile Sağlık Hemşireleri Kuruluşu Konferansı, Avustralya. Araştırma Sunumu: “Potansiyeli Açma ve Öğrenme Becerisini Geliştirme”.
Kasım 2013
Bebek ve Erken Çocukluk Dönemi Sosyal ve Duygusal Sağlık Konferansı (IECSEWC), Avustralya. Sunum: “Okul Başarısı: Sosyal ve Duygusal Hazırlığa Giden Fiziksel Yol”.
Mayıs 2013
Anne, Çocuk ve Aile Sağlık Hemşireleri Kuruluşu Konferansı, Avustralya. Sunum: “Hareket Fırsatlarını Artırmak için Aileler Neler Yapabilir”.
Ekim 2012
Avustralya Emzirme Birliği ACT/SNSWSE Konferansı. Davetli Konuşmacı ve Workshop Eğitmeni. “Ses Getirme”, “Çocuklarda Beyin Gelişimi – Ebeveynlerin Bilmesi Gerekenler”, “Ebeveynler Olarak Çocuklarınızı Nasıl Destekleyebilirsiniz (PhD araştırması)”.
Ağustos 2012
Tresillian Hemşireler Konferansı, Avustralya. Sunum: “Karın Üstü Zaman: Öğrenmek için İleriye Doğru Gidelim”.
Ekim 2011
Playgroup Ulusal Konferansı, Avustralya. Sunum: “Bebeklikte Karın Üstü Zamanın Önemi”.
Temmuz 2011
NiFtY Ulusal Konferansı, Avustralya. Sunum: “Basamakta Oyalanıyor musunuz, Yoksa Motor Gibi Devam mı Ediyorsunuz? Günümüz Dünyası Bebeklikte Önemli Hareket Deneyimlerini Kazanmamızı Zorlaştırıyor mu?”
Ekim 2009
Playgroup Ulusal Konferansı, Avustralya. Sunum: “Tüm Oyunlar Aynı Değildir”. Panel Tartışma Konusu: “Oyunun Gücü”.
Temmuz 2008
0-3 Yaş Önemlidir: Foundations for Research, Policy and Practice, Avustralya. Sunum: “Hareket Özgürlüğü. Oynama Özgürlüğü. Öğrenme Özgürlüğü”.
Mayıs 2007
Anne, Çocuk ve Aile Hemşireler Birliği Konferansı, Avustralya. Sunum: “Toplumsal Efsaneler/İnanışlar Çocuklardaki Hafif Gelişimsel Problemlerin Erken Teşhisini Nasıl Engelliyor”.
Temmuz 2006
Uluslararası Davranışsal Gelişim Araştırmaları Grubu, 19. Konferans, Avustralya. Sunum: “Toplumsal Efsaneler/İnanışlar Çocuklardaki Hafif Gelişimsel Problemlerin Erken Teşhisini Nasıl Engelliyor”
Mart 2006
Nöro-Fizyolojik Psikoloji Enstitüsü (INPP) Konferansı, İngiltere. Sunum: “Çocuklar için Erken Sorun Önleme Programları”.
Temmuz 2005
Avustralya Kalitatif Araştırma Birliği 4. Uluslararası Konferansı, Avustralya. Sunum: “Edebi Folkloristik. Edebi Kuramları Kullanarak Hayat Hikayelerini Okuma”.
Nisan 2005
5. Kadın Sağlığı Konferansı, Avustralya. Sunum: “Annelerin Sağlık Profesyonelleriyle Konuşmalar ile ilgili Algıları”, “Anneleri Dinlemek: Ne Duyuyorsunuz?”
Nisan 2005
Ulusal Anne, Çocuk, Aile Konferansı, Avustralya. Sunum: “Anneleri Dinlemek. Ne Duyuyorsunuz?”.
Kasım 2004
Hayat Bilimi Araştırma Festivali, James Cook Üniversitesi, Avustralya. Sunum: “Anneleri Dinlemek. Ne Duyuyorsunuz?”.
Ekim 2004
Queen Elizabeth Merkezi Konferansı, Avustralya. Sunum: “Anneleri Dinlemek: Edebi Kuram Gözüyle Annelerin Hikayeleri”.
Araştırma Yayınları
Araştırmalarım, çocukların erken yaş gelişimlerinde ebeveynlerin rolünün önemi ve çocukların gelişim ve öğrenmesini etkileyen deneyimlerin etkileri üzerine odaklanır. PhD tezim, çocukların başta küçük olan gelişimsel ve öğrenme problemlerinin okul çağına gelene kadar neden tesbit edilemediği üzerine idi.
- Williams J. (2015). Bir Nöro-Gelişimsel Hareket Programının Avustralya Çocuklarının Akademik Başarıları Üzerinde Etkisi Var Mıdır? Potansiyeli Açma: Rapor. Australian Journal of Child and Family Health Nursing.
- Eylül 2015. Davetli Eleştirmen. Research Review Educational Series: Çoklu-Duyusal Uyaranlar ve Bebek Gelişimi, s 1-6. İnternette bulunabilir: www.researchreview.com.au
- Williams, J. & Holley. P.A. (2013). Bebeklik ve Erken Çocukluktaki Motor Gelişiminin Sonraki Öğrenme Becerileri ile İlişkisi. Australian Journal of Child and Family Health Nursing, 10(1), 15 – 21.
- Schriever, M., Sasse, M.K.K. & Williams, J. (2010, revize: 2011, 2013). Potansiyeli Açma: İlkokullar için Duyusal-Motor-Algısal program. Melbourne: Toddler Kindy GymbaROO. Volüm 1: Hazırlık-2.Sınıf , Volüm 2: 3.-4. Sınıf, Volüm 3: 5. – 6. Sınıf.
- Williams, J. (2007). Ebeveynlere Çocuklarına Yardımcı Olabilmeleri için Yardım Etmek: Yenilikçi bir Avustralya Programı. American Academy of Pediatrics: Development and Behavior Newsletter 16(1), 18-19.
- Williams, J (2007). Annelerden Öğrenmek: Toplumsal Efsaneler/İnanışlar Çocuklardaki Hafif Gelişimsel Problemlerin Erken Teşhisini Nasıl Engelliyor. Child: Care, Health & Development 33(3)282-290.
- Williams, J. (2006/2007). Toplumsal Efsaneler/İnanışlar Çocuklardaki Hafif Gelişimsel Problemlerin Erken Teşhisini Nasıl Engelliyor. Contemporary Nurse 23(2), 274-287.
- Williams, J. (2006). Annelerden Öğrenmek: Toplumsal Efsaneler/İnanışlar Çocuklardaki Hafif Gelişimsel Problemlerin Erken Teşhisini Nasıl Engelliyor. PhD Tezi, James Cook University, Townsville.
- Williams, J., & Holmes, C. A. (2005). Edebi Folkloristik. Edebi Kuramları Kullanarak Hayat Hikayelerini Okuma. Australian Qualitative Research 5(2), 151-167
- Williams, J., & Holmes, C. A. (2004/2005). 21. Yüzyıl Çocukları: Gözümüzden Kaçanlar. Contemporary Nurse, 18(1-2), 57-66.
- Williams, J. & Holmes, C. A. (2004). Çocuklardaki Hafif Gelişimsel Sorunların Erken Teşhisini Geliştirmek. Journal of Child Health Care, 8 (1), 34-46.
Son Dönem Ebeveyn Dergileri Yayınları
GymbaROO Avustralya tarafndan basılan ve bir ebeveyn eğitimi dergisi olan First Steps- İlk Adımlar için 1995-1998 arası ve 2004’ten günümüze, erken çocukluk dönemi ile ilgili birçok makale yazdım. 10 yıl derginin editörlüğünü yaptım, bu görevi yakın geçmişte devrettim. Bu dergide işlediğimiz konulardan bazı örnekler şöyle: ‘Huzursuz Bebekler’, ‘Disleksi’nin Nöro-Fizyolojik Tedavisi’, ‘2 Yaşındaki Çocuğunuz’, ‘3 Yaşındaki Çocuğunuz’, ‘Çocuğunuzun Dil Gelişimini Destekleme’, ‘Duyusal Oyunlar’, ‘Dikkat Eksikliği Bozukluğu: Gelişimsel Bir Yaklaşım’, ‘Çocuk Büyütme Mesleği’, ‘Çocuğunuzun Bencil Olmamasını Sağlamak’. Bunların yanı sıra, ebeveyn odaklı birçok yayın organı, dergi ve web sitesi için yazı yazmaya davet edildim. Bunlardan bazıları:
- Williams, J (2015) Babaların, Bebekleri ile Bağ Kurmalarını Sağlayacak 3 Yöntem. CHILD Dergisi. http://www.childmags.com.au/baby/development/7858-3-bonding-activities-for-dad-and-baby
- Williams, J. (2015) Çocuğunuzun Gelişen Görme Becerisi: Bilmeniz Gerekenler. http://www.kidspot.com.au/your-childs-developing-vision-what-you-need-to-know/
- Williams, J. (2015) Çocuğunuzun Hangi El ile Yazdığı Fark Eder Mi? http://www.kidspot.com.au/does-it-matter-which-hand-your-child-uses-to-write/
- Williams, J. (2012). Karın Üstü Zaman Neden Önemlidir. Safe Sleep Space. Kasım Sayısı: http://www.safesleepspace.com.au/
- Williams, J. (2011). Yaz Eğlencesi İçin İçeride Oyun Önerileri. Get Ahead Kids. Sayı 12, Ocak/Şubat. www.getaheadkids.com.au
- Williams, J. (2010). 0-5 Yaş Araşı Çocuklar İçin Hareket ve Öğrenme. Get Ahead Kids. 8. Sayı, Mart/Nisan. www.getaheadkids.com.au
- Williams, J. (2010). Çocuğunuz Öğrenmeye Hazır Mı? Get Ahead Kids. 7. Sayı, Ocak/Şubat. www.getaheadkids.com.au
- Williams, J. (2010). Beyin Gelişimi ve Oyun. Child on line. www.childonline.com.au
- Williams, J. (2010). Küçükleri Harekete Teşvik Etmek. Child Parenting Journal. www.childonline.com.au
- Williams, J. (2009). Harika Bebekler için Karın Üstü Zaman. Child Parenting Journal. Sonbahar Sayısı.
Mesleki Bağlantılar
Aşağıdaki kişiler ile beraber çalışmalar yaptım ve kendileriyle yakın bağlarım bulunmaktadır.
Dr Michael Lazarev, Pediatrist. Paediatric Community Centre, Moskova. Dr Lazarev “MamaBaby” (veya “Sonatal” olarak biliniyor) hamile kadınlar için hareket ve müzik programnın yaratıcısıdır. Dr Lazarev, geçtiğimiz 30 yılın birikimi ile bu programı hazırlamıştır.
Professor Frances Page Glascoe, Pediatri Profesörü, Vanderbilt Üniversitesi, Tennessee, ABD. PEDS (Parental Evaluation of Developmental Status)’nin geliştiricisi ve erken çocukluk dönemi ve ebeveynlik üzerine dünya çapında tanınan bir uzman. Prof. Glascoe 2011 yılında bir ay boyunca benimle beraber Çin Konferanslarına katıldı. Kendisi şu anda KindyROO’nun gönüllü destekçisi.
Sally Blyth. Direktör, INPP (Institute of Neuro-Developmental Psychology) Chester, İngiltere. “ Doğal Çocukluk Döneminin Arkasındaki Deha: Çocuk Gelişiminın Sırları” (2011) isimli kitabının bir bölümünü yazmak için davet edildim. Ayrıca INPP’nin birçok konferansına (İngiltere, İtalya, İspanya) konuşmacı olarak davet edildim. http://sallygoddardblythe.co.uk/
Avustralya Anne, Çocuk ve Aile Hemşireler Birliği (MCaFHNAA). Başlangıcından itibaren yılda 2 kez gerçekleşen konferanslarına KindyROO davetli sponsor olarak katılır. Bu konferanslarda son araştırmalarımı paylaşırım ve belli erken çocukluk dönemi deneyimleri ile ilgili olarak hemşirelere konuşmalar yaparım. Avustralya’da birçok Anne-Çocuk Sağlık Kliniklerine de konuşmacı olarak davet edildim (sunumlar listesinde görebilirsiniz).
Maureen Hawke, Learning Connections, Brisbane, Avustralya. Learning Connections, öğrenme güçlüğü çeken çocuklara yardımcı olmak üzere geliştirilmiş bir programdır. KindyROO kurucusu (ve annem) Margaret Sassé tarafından “Düşük Başarı Gösterenler için Yeni Bir Başlangıç” ismiyle başlatılmıştır. Öğrenme güçlüğü çeken çocuklar alanında bir uzman olan Maureen ile çok yakın çalışırız. Uluslararası bir program olmamakla birlikte, Avustralya’da birçok çocuğun gelişimini destekleyerek hayatlarını değiştirdi. 2012 Çin Konferans Turnesinde Maureen bana eşlik etti.
Ayrıca, Maxwell Fravel, D.O., M.Osteo.Sc.(Paed), Dr Paul Chamberlain, BChiroSc, BAppSc(Clin), BSc(Hons), MCAA, Mr Andy Dalzeill gibi birçok profesyonel ile yakın iş ilişkilerim bulunmaktadır.
İlgi Alanlarım ve Hobilerim
Seyahat etmeyi çok severim ve dünyanın birçok ülkesine gitme fırsatı buldum – ABD, Kanada, Alaska, Galapagos Adaları, İtalya, İspanya, Fransa, Slovenya, Türkiye, Almanya, Norveç, Çin, Endonezya, Güney Kore, Yeni Zelanda, Fiji, Vanuatu, Yeni Gine.
Avustralya’da tatil yaparken su ile ilgili her şeyi yapmayı severim – sörf, yüzme, dalma, tekne ile çıkma gibi. Avustralya’nın harika sörf plajları var, benim favorim güney Queensland kıyısındaki Sunshine Coast.
Ailem benim için çok önemli. 3 Çocuğum Hugh-Alistair-Meg, 2 torunum, ve partnerim Craig. Benim yoğun iş hayatıma ayak uydurmaya çalışıyorlar. Ben de onların yanında daha çok vakit geçirmeye özen gösteriyorum. Craig bazen iş seyahatlerimde bana katılıyor bazen de çocuklarım bana katılıyor.
Ve en önemli tutkum da KindyROO ve çocuklar ve ailelerine sunduğumuz harika ve eşsiz program! Eğitmen eğitimlerinden, program yazmaktan, alandaki uluslararası literatürü takip etmekten vakit buldukça bir de kitap yazmaya çalışıyorum. Ebeveynlerin rollerinin ne kadar önemli olduğunu, 0-5 yaş döneminin çocuğun hayat başarısını (mesleki, sosyal, duygusal) etkileyeceğini ebeveynlere anlatmanın ve bu mesajı yaymanın çok önemli olduğunu düşünüyorum.